“Een kundige vakman en een prettig mens”

Naam:                         Jasper Rombout
Leeftijd:                     32 jaar
Plaats:                        Monnickendam
Beroep:                      Zelfstandig journalist en copywriter
Werkzaamheden:  Verbouwing en schilderwerk
Cijfer:                          8,5


Ga er maar aanstaan: een nieuw kantoor openen in een oud pandje in Monnickendam, terwijl je eigen twee linkerhanden louter geschikt zijn om te tikken en te typen. Dat was de situatie waarin journalist en copy-writer Jasper Rombout  zichzelf aantrof in 2010. “Ideeën had ik genoeg, maar het ontbrak aan twee dingen: bakken met geld en rechterhanden. Gelukkig kwam Jacco van Generatie Schilders op mijn pad. Dat was wel zo’n beetje de redding”.


‘Slopen en sjouwen, dat kan ik nog wel’
“Wat heb je aan creativiteit als je het niet uit kan voeren?”. Het is een retorische vraag uit de mond van Jasper Rombout (32), wonend en werkzaam in Monnickendam. Rombout is het type dat wel kan genieten van woorden, zowel geschreven als gesproken. Hij verdient er zijn geld mee. Maar waar het op klusdaden aankomt, zwaait hij al gauw met de witte vlag. “Ik heb er geen enkele moeite mee om toe te geven wat ik NIET kan. Schilderen, timmeren, afhangen van deuren; het is gewoon niet mijn ding. Alleen slopen en sjouwen, dat kan ik nog wel”, lacht Rombout.

‘Met vrienden duurt het eeuwig’
Toen hij in 2010 zijn nieuwe kantoorpand ging betrekken, wist hij dan ook snel: bij de kleine verbouwing en het schilderwerk was hulp nodig. Rombout: “Ik heb eerst in mijn vriendkring rondgevraagd. Er waren genoeg mensen die wilde helpen, maar dat werd dan in de avonduren. Heel lief allemaal, maar dan duurt het eeuwig. En hoe goed bedoeld ook, het wordt minder netjes dan wanneer een vakman de kwast hanteert”.
Via een vriend kwam Rombout bij Generatie Schilders uit. “Dat was een lot uit de loterij”, stelt Rombout zonder omhaal. “Jacco is kundige vakman en een heel prettig mens. Hij werkt hard, betrekt me bij keuzes die financiële gevolgen hebben en hij voelt zich echt verantwoordelijk voor het eindresultaat”.

Geen half werk
Dat bleek, op het einde van de klus. “Ik had een budget met Jacco afgesproken. Daar waren we net onder gebleven, alhoewel hij al veel extra dingen in het pand had gedaan. Toen besloot ik een muurtje weg te halen op de benedenverdieping. Na twee uur zag je er niets meer van. Nou ja, op de twintig centimeter dikke streep, over een lengte van 2 meter op het plafond, na dan”. Rombout gaf aan het ‘maar zo te laten’. “Twee uur later kwam ik terug van een klus. Toen bleek Jacco het hele plafond snel een keer gewit te hebben. Het was zijn eer te na om het half op te leveren. Dat is volgens mij Generatie Schilders in een notendop.

‘Met plezier opgestaan’

Ondertussen heeft Rombout Generatie Schilders al weer meermalen over de vloer gehad, voor schilderwerk en verbouwingen. “Het werk is altijd op tijd af, voor de prijs die we zijn overeengekomen en beter dan ik gevraagd had. Daarbij zijn eigenaar Jacco en zijn maat Remon prettige mensen om om je heen te hebben. Dat is niet onbelangrijk als je een project van een paar dagen of zelfs meer voor de boeg hebt”. Rombout lacht even. “Laat ik het zo zeggen: ik heb met plezier betaald en elke dag om 7:30 met de koffie klaar gestaan. Als dat niet wat zegt…”